GENERÁLKIVITELEZÉS:

Egy generálkivitelező cég leveszi az Ön válláról az építkezés terheit a tervezéstől kezdve az utolsó fázisig, vagyis a kéménysapka felhelyezéséig!

Tehát a generálkivitelező feladata magában foglal minden tevékenységet, amely felmerül építkezés, lakásfelújítás alkalmával:

–          elkészíti az árajánlatot,

–          szerződést köt a megrendelővel,

–          elkészíti a terveket,

–          beszerzi a szükséges hatósági engedélyeket,

–          elvégzi a szükséges tereprendezést,

–          gondoskodik az alapanyagok beszerzéséről,

–          felépíti a házat alaptól kéményig,

–          elvégzi a lakásfelújítás valamennyi munkafázisát,

–          elintézi a használatba vételhez szükséges engedélyeztetéseket.

FELELŐS MŰSZAKI VEZETÉS:

Az engedélyköteles építkezések esetén kötelező a felelős műszaki vezető jelenléte az építkezésen. Márpedig, ha a nevében ott van, hogy felelős, akkor ő a kivitelezésért felelősséget kell, hogy vállaljon.

A 191/2009. Kormányrendelet tartalmazza a felelős műszaki vezető feladatait: (1) irányítás, (2) betartatás, (3) ellenőrzés, (4) szervezés, (5) biztosítás, (6) meghatározás, (7) dokumentálás, (8) együttműködés, (9) koordinálás, (10) összehangolás, (11) nyilatkozattétel.

A felsorolás bizalomgerjesztő. A felelős műszaki vezető akkor tud a kivitelezésért felelősséget vállalni, ha a részére kifizetett díjért ill. munkabérért cserébe valóban igénybe veszik, számon kérik a munkáját.

A keresőben található felelős műszaki vezetők készek arra, hogy felelősséget vállaljanak, ha az építőipar többi szereplője (építtető, műszaki ellenőr, tervező, kivitelező) is kész arra, hogy követelményeket támasszon.

valami
sasdcsdcvsfsd
valami2
tzujhtrfdfgdf
valami3
57jhtghnbdfgb

A költségek és idő tekintetében szintén csak előnyére válik, ha a generálkivitelező cégre bízza az alapanyagok beszerzését.  Az építkezéshez, felújításhoz szükséges anyagokat lényegesebb olcsóbban tudja beszerezni, mivel egyrészt nagy tételben vásárolja meg azokat, másrészt több alapanyag-kereskedéssel foglalkozó céggel partneri kapcsolatot ápol, ezáltal különféle kedvezmények igénybevételére jogosult. Ezáltal Önnek sem időt,

A legfontosabb szempont azonban, ami a generálkivitelező cégek megbízása mellett szól, a felelősség és garancia kérdése! Ha több kisebb vállalkozást, szakembert bíz meg a munkafolyamatok elvégzésével, sajnos általánosnak mondható az „egymásra kenés” jelenségének előfordulása: mindig az előző szakember rontotta el a munkát, ezért ő már nem tud tökéletes minőséget biztosítani, illetve garanciát vállalni munkájára!

Egy generálkivitelező cégnél ez nem fordulhat elő! Valamennyi munkafolyamat minőségi és biztonságtechnikailag tökéletes kivitelezése csak és kizárólag a megbízott cég felelőssége, és a kötelező garanciális javítás is őt terheli. Továbbá építésvezető felügyel valamennyi munkafolyamatot, ezáltal egy esetleges hiba keletkezése esetén az azonnal javításra kerül.